Hoppa till sidans innehåll

Sundbybergs IK Skidor tar ställning i frågan om mental hälsa för idrottare.

08 DEC 2018 11:33
Inom SIK Skidor har vi ledorden träna, tävla, trivas. Att trivas innehåller många aspekter. Det handlar om att trivas med varandra, trivas med det vi gör och att trivas med sig själv.
  • Skapad: 08 DEC 2018 11:33

För att trivas som skidåkare gäller det inte bara att ha bra vallade skidor utan även en välvallad kropp och själ, anpassad för just dina förutsättningar och mål. 

Under flera år har vi inom SIK Skidor lagt stort fokus på att alla inom klubben ska må bra. Några exempel är hur ungdomsledarna ser till att barn och ungdomar syns och får tillfälle att prata av sig, ställa frågor och träna på den nivå som funkar just "idag". Vi har också genomfört en stor satsning på mental träning för barn- och ungdomsgrupperna, föräldrar och tränare under hösten, detta för att öka kunskapen så våra ungdomar kan hitta sin nivå och sin glädje. Glädjen på ett lördagspass i Ursvik med senorgänget går heller inte att ta miste på.

Det pågår också ett konstant arbete med att säkra att våra medlemmar mår bra och får det stöd som de behöver. 

Vi tar nu än tydligare ställning i frågan om att mental hälsa är en del av barns idrottande, precis som den fysiska träningen. Vi som klubb vill bidra med kunskap till våra barn- och ungdomar, ledare och föräldrar. 

Vi gör detta tillsammans med We & Sports, då vi gillar det de gör och står för. Ingen sponsring, inga krav, just för att vi tror på detta. Därför finns We & Sports logotype på våra tävlingsdräkter. SIK Skidor visar på så vis att vi aktivt  tar ställning i frågan om mental hälsa.

We & Sports arbetar utifrån insikten att Sverige saknar en stark sammanhållande kraft för att motverka och förebygga psykisk ohälsa bland idrottande ungdomar och elitsatsande unga vuxna. We & Sports tar ansvar för arbetet att göra metoder och verktyg tillgängliga, begripliga och anpassade för dem som behöver det. Arbetet är brådskande då den mentala hälsan hos våra idrottande ungdomar har en negativ trend. 

WE står för att arbeta TILLSAMMANS och SPORTS för alla idrottande ungdomar. Hjärtat i loggan står för ett tydligt hjärtligt engagemang med övertygelse om att måendet kommer att förbättras snabbt när svensk idrott går mot ett mer kärleksfullt klimat.

 We & Sports kommer att fokusera på att arbeta förebyggande.  Det innebär att de tar fram metoder och verktyg för att öka förutsättningarna för ungdomar, tränare och föräldrar att upprätthålla mental hälsa på långsikt. Därför känner vi oss extra stolta att bära We & Sports logga på våra kläder. Har du frågor eller vill veta mer? Hör gärna av dig till Paula Lembke. 

Skribent: Annika Svensson
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link