Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet!

31 MAJ 2016 16:03
Vintersäsongen är över och fler av er börjar träna inför kommande säsong. Samtidigt som den växlingen sker har även föreningen årsstämma. På årets möte den 21 april blev jag invald som ordförande, en uppgift jag verkligen...
  • Uppdaterad: 29 AUG 2016 20:56

Hej alla skidåkare i Sumpan!

Vintersäsongen är över och fler av er börjar träna inför kommande säsong. Samtidigt som den växlingen sker har även föreningen årsstämma. På årets möte den 21 april blev jag invald som ordförande, en uppgift jag verkligen ser fram emot.  Att få vara ordförande för en skidklubb med så fint varumärke som funnits så länge känns som ett privilegium. Det är också roligt att vi är en så stor klubb, en klubb med många ungdomar och barn, vi har elit juniorer och seniorer och vi har en stor motionsgrupp. Ingen annan klubb i Stockholm har den här bredden så det ska vi vara stolta över.

Anna-Karin och Paula efter målgång vid säsongens veteran-SM i Hällefors.

Vem är Paula?
Jag är 49 år är och aktiv tävlande motionär med stor utvecklingspotential i längd och långdistanspaddling.  Jag är gift och har 3 barn varav min yngsta dotter Paige 15 år också är aktiv och tävlar för klubben. Som profession driver jag ett träningsföretag, Team T.E.C. Sweden tillsammans med en partner. Vi fokuserar på långdistans träning inom MTB, paddling, terränglöpning och multisport. Innan jag började jobba med min hobby så jobbade jag som marknadschef med fokus på strategisk marknadskommunikation och affärsutveckling för Patent- och Registreringsverket – men fasta arbetstider är nu förbi. Jag har en EMBA i affärsutveckling från Handelshögskolan i Stockholm och är marknadsekonom från Berghs School of Communications. 

Sen i oktober är jag vice ordförande i Stockholms Skidförbund och ansvarar för anläggningsfrågan i Stockholm. Ett spännande uppdrag som tagit fart. Det första som gjordes var att starta en anläggningsgrupp tillsammans ett tiotal skidklubbar i Stockholm. Tillsammans har vi tagit fram en strategi för de kommande 3-åren och flera av de mål vi satt upp håller nu på att införlivas. En positiv effekt har det blivit av fint samarbete. Vidare har jag även etablerat relationer med anläggningsgruppen i Svenska Skidförbundet. Jag ser många fördelar att kombinera mina roller. Som ordförande i en av Stockholms största längdklubbar känns det viktigt att vi är med och påverkar både i regionen men även nationellt.

Fokus säsongen 2016-17
Ungdomssidan, junior och seniorsidan i klubben fungerar väl. Vi i styrelsen har därför identifierat fokusområden som klubben ska jobba med under kommande säsong, förutom allt fortlöpande som träningar, tävlingar, sponsorer mm. Dessa områden är;

1)    Byte av hemsida; vi har en plattform som är gammal så byte av den kommer ske under sommaren.  Ansvarig: Michael Lembke. Önskar du engagera dig, kontakta gärna Michael This is a mailto link 0709-626 882
2)    Förbättrad kommunikation. Tackvare en ny hemsida kommer vi kunna hålla klubbens medlemmar lättare och bättre informerade. När den nya plattformen är på plats kommer utbildning ske hur man lägger upp information. Vi kommer även kunna koppla Facebook till hemsidan för att kunna jobba mer lättsamt med kommunikation och sprida glädje mellan varandra när vi tränar och tävlar. Brinner du för kommunikation, tveka inte att kontakta mig, Paula Lembke –se kontaktuppgifter nedan.
3)    Ledarträff. Den 19/9 kommer vi samla alla tränare och ledare i klubben Syftet är dels att träffas och lära känna varandra och utbyta erfarenheter. Den här gången kommer vi också ubilda alla i hur att använda den nya hemsidan för att kommunicera med era grupper. Vi kommer även presentera hur vi jobbar i styrelsen och lyssna in vad ny tycker att vi i styrelsen ska jobba med för frågor. Boka in datumet redan nu så återkommer vi med tiden. Platsen är i Ursviks motionsgård. Önskar du hjälpa till med träffen, kontakta Cecilia Sjöholm, This is a mailto link
4)    Nya tag för motionsgruppen.  Karin Marell som är ny i styrelsen har fått i uppdrag att se över hur vi driver motionsträningen för vuxna. Hon har inlett med att träffat några i motionsgruppen för att lyssna in vad vi gör och identifiera ev. utvecklingsbehov. Tyvärr har vi just nu inga tränare varför vi uppmuntrar till spontana egna initiativ. Träningen räknas vara igång i höst igen. Önskar du engagera dig i motionsgruppen så kontakta Karin på This is a mailto link. Motionsgruppen ansvarar också för bemanning av motionsgården under vår och höst.
5)    Konstsnöspåret växer och är en viktig del av vår träning. Vad är en längdklubb utan längdspår? Ansvaret har Henrik Ahnbrink som tillsammans med Martin Höglund sitter i styrelsen för konstsnöspåret. Hur konstsnöspåret ska utvecklas är en fråga som Henrik och jag kommer jobba med tillsammans med Täby IS under sommaren. Ungdomsgruppen ansvarar för bemanningen av spåret under vintertid. Henrik ansvarar också för kontakten med kommunen avseende träningsmiljön i Ursvik.  Vill du engagera dig i vår träningsmiljö så kontakta gärna Henrik på This is a mailto link.

Klubbens behov
Klubbens har behov av ledare. Önskar du vara engagerad som ledare/tränare i klubben så kontakta gärna mig. Vi söker alltid härliga människor med glatt humör som kan entiuasmera.

Om du skulle tycka det vore kul och roligt att arbeta med sponsring för klubbens räkning så kontakta gärna mig, Paula Lembke – se kontatkuppgifter nedan.

Avslutningsvis vill jag tacka för visat förtroende. Jag ser fram emot att du har dialog med mig när du har frågor, tankar eller idéer hur saker kan bli bättre eller när du vill berömma vår förening på olika sätt. Du når mig på 0709-92 43 82 eller This is a mailto link. Jag ser fram emot att träffa dig och alla andra!

Njut nu av sommaruppehållet men glöm inte bort att en längdåkares träningstid börjar NU!

Bästa sommarhälsningar

Paula Lembke
Ordförande SIK Skidor

(31.05.2016)

Skribent: Paula
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link