Hoppa till sidans innehåll

Förändringar i ägarskap Täby Konstsnöspår

15 NOV 2018 12:02
Under hösten har Sundbybergs IK Skidor och Täby IS diskuterat framtiden för Täby Konstsnöspår, Efter noggrant övervägande övergår nu konstsnöspåret helt i TÄBY IS regi.
  • Skapad: 15 NOV 2018 12:02

12 november 2018 träffades en överenskommelse mellan SIK Skidor och Täby IS (TIS), där TIS tar över ägandeskap och förvaltning av Täby Konstsnöspår (TKSS).

TIS ordförande kontaktade SIK Skidors ordförande i september med en förfrågan om ett utköp. TIS presenterade sina tankar vid ett möte mellan klubbarna. Efter mötet inleddes arbetet med inventering och värdering av inventarier. Som ett nästa steg har klubbarna träffats regelbundet för att steg för steg arbeta igenom ett avtal som reglerar överenskommelsen.

För oss i SIK innebär detta följande:

Barn och ungdomsträning: under de kommande fem vintersäsongerna har vi fortsatt tillgång till TKSS arena för träning två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar precis som vanligt. Våra ledare får tillgång till spårkort.

Seniorträning: precis som tidigare år står de själva för sina personliga spårkort

Övrig träning: som tidigare tecknar vi personliga kort (dag eller årskort) och åker / tränar som vanligt. Våra barn- och ungdomar åker gratis, precis som tidigare enligt de regler som gäller för TKSS.

Arbete i spårboden: From denna säsong innebär det inget obligatoriskt arbete för medlemmar på TKSS. Vi har möjlighet att arbeta ideellt i spårboden och på parkeringen och SIK Skidor kommer då att erhålla en ersättning från TKSS. Detta kommer att möjliggöra tid för annat engagemang i klubben för främst föräldrar i barn- och ungdomsgrupperna.

Arrangemang:

Under de kommande fyra säsongerna har vi rätt att förlägga Tjejskidan till TKSS utan krav på motprestation och under kommande två säsongerna förlägga DM och Norrskidan utan krav på motprestation.

 Paula Lembke (ordförande SIK Skidor) säger i ett uttalande: ”Vi vill först och främst tacka TIS för ett fantastiskt givande samarbete runt TKSS. TKSS har gett våra barn- och ungdomar en stabil grund för träning på snö, tillgång till arena där vi gemensamt ordnat tävlingar som ”Huvudstadcrossen” och en arena där vi kunna peppa varandra både på träning och tävling. TKSS kommer också fortsatt att vara en viktig arena för alla motions- och tävlingsåkare i Stockholmsområdet. Vi ser fram emot att få stå värd för DM, Tjejskidan och Norrskidan under kommande år som gäst på TKSS.”

Henrik Ahnbrink (vice ordförande SIK Skidor och aktiv i TKSS under alla år): ”Vi vill också passa på och tacka alla barn- och ungdomsföräldrar och andra frivilliga som har bidragit med många timmar i spårboden, på parkeringen, förberedelser inför säsongen och städning efter säsongen och inte minst kvällar och nätter vid snökanonerna. Utan ert engagemang hade vi inte tillsammans med TIS kunnat utveckla TKSS till den arena det är idag.”

För SIK Skidor inleds nu ett arbete med att långsiktigt se över arenafrågan och vi kommer att bjuda in samtliga medlemmar till ett möte där vi diskuterar denna fråga i detalj. Kallelse till detta möte kommer att skickas efter kommande skidsäsong. Vi fortsätter nu fokuset i samtliga träningsgrupper på att förbereda oss för säsongen som snart drar igång.

För frågor vänd er till Paula Lembke, Henrik Ahnbrink eller Annika Svensson.

Skribent: Annika Svensson
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link