Hoppa till sidans innehåll

Fina utmärkelser och bidrag till vår klubb

02 MAJ 2017 14:19
Vår moderklubb Sundbybergs IK delar varje år olika stipendier. I år mottogs dem av Axel Aflodal, Malin Börjesjö och Jan Hasselgren - GRATTIS!
Förutom detta har klubben mottagit ett engångs bidrag om 10 000kr från Gamla SIK:are - STORT TACK!
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2017 14:30

Det är upp till varje sektion att nominera till de olika stipendiaterna. I år mottog aktiva i klubben priser i 3 olika kategorier. Grattis säger vi till Malin Börjesjö, Axel Aflodal och Jan Hasselgren som är de lyckliga mottagarna!

Bröderna Fischerströms bragdmedalj - Mottagare: Malin Börjesjö

Malin från Sundbyberg IK Skidor blev under 2016 uttagen till Svenska juniorlandslaget i rullskidor. Malin kvalade in i juniorlandslaget efter dubbla segrar i Torsbyrullen. Väl nere i Europa knep hon ett guld, ett silver och ett brons. Med landslagsdräkten på tog Malin under World Cup i Sollefteå en fin 3:e plats i masstart klassisk stil på 12 km samt 2:a plats i sprint 1,3 km. Malin tog även brons i Alliansloppet – världens största tävling för rullskidor på distansen 32 km.

Sundbybergs Idrottsklubbs idrottsstipendier - Mottagare: Axel Aflodal

Axel Aflodal  - Axel är en åkare från Sundbyberg IK skidor som under 2016 mottog två guld, ett under Junior SM samt ett på Scandic Cup, båda i sprint klassisk stil. Tillsammans med klubbkompisarna Gustav Aflodal och  Martin Herbert tog Axel dessutom emot brons i Junior SM i stafett.

Sven, Bengt och Ragges minnesfond, G:a SIK:are - Mottagare: Jan Hasselgren

Jan Hasselgren har under många år varit ordförande i Sundbyberg IK skidor och även bidragit till utvecklingen av längdåkningen i Stockholm i sin roll som ordförande i längdkomitéen i Sockholms skidförbundsstyrelse. Genom sitt stora engagemang i klubben har många skidåkare fått tips och glada tillrop både under träning och tävling vilket gynnat deras utveckling. Genom sitt engagemang i Stockholms Skidförbund har även Janne bidragit till att kvinnor blivit uppmärksammade i en gruppering som heter XCQ (x-country queens) som Janne tog initiativet till. Resultatet är att många tjejer i Sundbybergs IK skidor som tävlar aktivt på motionssidan har andra tjejer att träna och tävla med vilket har lett till att SIKs damer flera år i rad har tagit hem Tjejvasatrofén. Detta i sin tur attraherar nya duktiga motionärer till vår klubb på tjejsidan. Janne har även under många år ansvarat för klubbens elitläger i Bruksvallarna som är ett gränsöverskridande läger mellan olika åldrar, för killar och tjejer, allt med syfte att skapa ”vi känsla” i klubben och låta nya elitåkare träffa sina förebilder i klubben.

Nomineringarna har gjorts av styrelsen via Paula Lembke.

Skribent: Paula Lembke
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link