Hoppa till sidans innehåll

Bröderna Aflodal byter klubb

23 MAJ 2018 13:47
Vi säger tack och lycka till till Axel och Gustav Aflodal. Efter många år i SIK Skidor väljer de nu att byta klubb till Offerdals SK.
  • Skapad: 23 MAJ 2018 13:47

Innan flytten passade vi på att ställa några frågor till Axel och Gustav om deras tid i Sundbybergs IK skidor:
Vad tar ni med er från SIK Skidor när ni flyttar:
Gustav: Från Sundbybergs IK Skidor tar jag med mig fina minnen som roliga klubbläger, klubbträningar och tryggheten att ha pappa som en av tränarna. En reflektion från Gustav var att han faktiskt har tränat halva sitt liv i klubben! 
Axel:  SIK Skidor är ju klubben som jag växte upp i så där finns många fina ungdomsminnen. Ett roligt minne är när jag som yngre fick hänga med de äldre med större hjul och jag på lätta hjul, det var kul att få en chans att utmana! 
När de nu ha bestämt sig för att byta klubb är de bägge eniga om att det är en speciell känsla med första klubben och att få representera det område man kommer ifrån. 
Vad gjorde att ni bestämde er för att satsa "på riktigt" vad gäller skidåkning: 
Gustav ville se hur bra han kunde bli, kände ganska tidigt att det höll och med bra stöd från klubben och möjligheten att få hänga med andra som hade samma mål gjorde att han vill satsa lite mer. 
Vilka tips har ni till barn och ungdomar som tränar eller funderar på att börja träna skidor i Stockholm:
Axel menar att det går alldeles utmärkt att utvecklas som åkare i Stockholm, man ska heller inte som ung känna någon stress över dem som har fler snödagar, vill man satsa mer är det "bara" att sikta in sig på skidgymnasium och utvecklas därifrån. 
Axel som nu är uttagen till utvecklingslandslaget fick en fråga om hur han har tagit sig dit han är idag, och hans tankar är att förutom att vara hängiven och att ha talang så är det viktigt att lyssna till kroppen. 
Som sista fråga undrade jag lite vilka sommarlovstips de har till våra barn- och undgdomar och det märks vilka seriöst satsande killar detta är, fokus på träning. Tipsen jag fick var att träna hårt (Gustav), det är viktigt att träna flås genom löpning och inte bara rullskidor, sedan kan man komplettera med andra sporter, Gustav ser att den viktigaste träningen sker just under sommaren. Axel prioriterar hösten och menar att man under sommaren ska hålla igång och träna både när solen skiner och när det regnar, flikar in att man ska passa på att bada också! 
 I samband med att Axel och Gustav byter klubb så passar vi på att tacka Henrik Aflodal för fint engagmang genom åren, som ledare och vallare i klubbens juniorverksamhet. 
Från Paula Lembke, ordförande SIK SKidor kommer en hälsning: Vi önskar Gustav och Axel ett varmt lycka till! Att de önskar ändra sina tränings- och tävlingsförutsättningar vill vi självklart stötta även om det känns tråkigt att tappa så fina personer och förebilder för klubben. Jag kan bara gratulera Offerdal som får ett så fint tillskott både socialt och kompetensmässigt och hoppas att de förvaltar det väl. Vi känner oss stolta över att vi återigen ser fina talanger som utvecklats i vår klubb. 
Vi vill med detta önska Axel och Gustav lycka till och tacka för fina år med oss i SIK Skidor. Vi kommer såklart att följa framfarten i spåren. 

 

Skribent: Annika Svensson
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link