Hoppa till sidans innehåll

Gymmet i Ursvik

16 NOV 2018 17:54
Vi är nu många som att har sett och upplevt att gymmet i Ursviks Motionsgård har genomgått en totalrenovering! Det är vi i skidsektionen under ledning av Martin Höglund och Björn Nordén som har drivit arbetet från idé till där vi är är idag.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2018 17:54

Målsättningen har varit att skapa en funktionell träningsplats för alla åldrar och med vår sport, skidåkning, i extra fokus. Sundbybergs kommun inledde med att slå ut en vägg och utöka golvytan i gymlokalen för att därefter göra en totalrenovering av alla ytskick. Tack till orienteringssektionen för mer utrymme! Björkmans Glasmästeri bidrog därefter med stora fina speglar. Gymmet har sedan  fyllts på med träningsmaskiner där "juvelerna i kronan" är två stycken stakmaskiner, Skierg, och en roddmaskin - alla Concept 2. 

Därutöver finns skivstänger, ställning för bänkpress och knäböj, träningsbänk, chinsräcke, en crosstrainer och en gammal hederlig motionscykel och dubbla uppsättningar träningsband för t.ex. core-träning. Sist men inte minst...vad är väl ett skidgym utan en "Brå-Sterk"?!? Denna klassiska träningsapparat har stärkt mången skidkropp genom åren och efter att ha legat under Martin Carlssons altan i ett antal år har detta exemplar nu fått nytt liv i vårt gym.

Renoveringen har kunnat genomföras tack vara generösa bidrag från följande organisationer/personer;

Ursviks Motionsgård

Sundbybergs kommun

Sundbybergs IK Skidor

Glaskedjan/Per Johansson

Martin Carlsson

Planen är att fortsätta fylla på med maskiner och träningsredskap i gymet när möjlighet och ekonomi finns. Vi tar gärna emot förslag på förbättringar. Kontakta Martin H eller Björn N om ni har idéer.

Alla medlemmar i Sundbybergs IK är välkomna att träna, eller med erlagd besöksavgift till motionsgården. 

Skribent: Annika Svensson
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link