Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Välkommen till Sundbybergs IK Skidor. Vi är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är 

Träna – Tävla – Trivas

Klubben är en förening vilket innebär att allt som görs i klubben bygger på medlemmarnas engagemang. Det är medlemmarna som skapar klubben genom sitt engagemang. Det är tack vare våra medlemmars engagemang som vi idag har en mycket välfungerande klubb som kan bedriva många olika engagemang. I klubben är det följande engagemang som förutsätter medlemmarnas engagemang förutom deltagande:

  • Bemanning av motionsgården under vår och höst (Motionsgruppens ansvar)
  • Konstsnöspåret (Barn- och Ungdomsgruppen i första hand men även motionärer vid behov)
  • Samtliga av våra egna tävlingar (se nedan)
  • Träningar och läger för samtliga grupper
  • Kommunikation, webb, sociala medier
  • Styrelsearbete
  • Representera SIK IK Skidor i Motionsgårdens styrelse

Skidsektionen är en av flera sektioner i Sundbybergs IK

Klubben är indelad i barn & ungdom, elit och motion.

I Barn- och ungdomsgruppen är man välkommen från 6 år upp till 20 år. Vi delar in åkarna i följande grupper; skidlek 7-9 år, grön grupp 10-12 år och röd/svart grupp 13-20 år. För mer information kontakta Jakob Tholander

Elitgruppen tillhör en åkare om hen är 17 år (junior) upp till senior och är utsett av ledare i klubben. Verksamhetens huvudsyfte är att stötta de av klubben definierade åkare vid ett antal nationella junior- och seniortävlingar. För mer information hur gruppen fungerar - kontakta Henrik Ahnbrink

Motionär är man vid 21 år eller äldre och tycker om att tävla eller träna. Klubben erbjuder träning 2 dag/vecka och 1 vinterläger för gruppen.

Klubben skapar också arrangemang av olika slag. Tjejskidan är en fin tävling för tjejer som är seedningslopp för Tjejvasan. Vidare anordnar vi även distriktsmästerskap de år vi tilldelas det och Norrskidan som är en lättsam träningstävling.

Klubben äger tillsammans med Täby IS Täby Konstsnöspår. Ett spår som vi tillsammans över tid utvecklat och skapat och är oerhört stolta över. 

Önskar du bli medlem, här kan du läsa hur du blir det.

För att vara en aktiv klubb krävs medlemmarnas engagemang. Önskar du engagera dig, kontakta ordförande, Paula Lembke.

Då vi är en av Stockholms större längdklubbar är vi som klubb även enagerade i Stockholms Skidförbund. Ordförande, Paula Lembke är vice ordförande i Stockholms Skidförbund. I den rollen är hon ansvarig för anläggningsfrågan. 

Uppdaterad: 14 SEP 2017 16:20 Skribent: Paula Lembke

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link