Hoppa till sidans innehåll

Lagguld och stafettbrons!

21 MAR 2016 10:10
Lördagens distanslopp i fristil gick på rejält tuffa banor där åkarna verkligen skulle få bekänna färg. Till killarnas stora glädje fick de för ovanlighetens skull starta före tjejerna vilket innebar rejält hårda spår. Detta kom att visa sig...
  • Uppdaterad: 16 NOV 2016 08:58

Lördagens distanslopp i fristil gick på rejält tuffa banor där åkarna verkligen skulle få bekänna färg. Till killarnas stora glädje fick de för ovanlighetens skull starta före tjejerna vilket innebar rejält hårda spår. Detta kom att visa sig passa H19-20 killarna bra där alla gjorde bra lopp. Martin startade som andra man i tävlingen och var först av alla i mål. Det räckte slutligen för att knipa 6:e platsen vilket är ett av årets bästa lopp från hans sida. Gustav lyckades trots en liten vägg på slutrundan komma in på en stabil 15:e plats. Idag visade även Oscar att han är riktigt stark i skate när han åkte in som 43:e. Dessa prestationer räckte även för att bärga lagguldet!

Sedan var det dags för de yngre herrjunisarna där Johan, 9:e och Axel, 12:e fortsätter att visa sig stabila i toppen redan under sitt första juniorår. Adam hade en tung dag i de nu allt mer lösa spåren. Eleonora gjorde sedan ett stabilt lopp som 31:a, medan Malin inte hade sin bästa dag, men ändå lyckades ta en 16:e plats.

På söndagen var det dags för stafett där vi i herrarnas förstalag lyckades med målet att åka hem en medalj över distansen 3x5km fristil.  I laget åkte Axel förstasträckan, Martin andra och Gustav den sista. Vid varvning såg Axel rejält trött ut men visade på andra varvet upp ett rejält pannben när han bet sig fast i sin klunga och växlade ut Martin som 10:e endast 22 sekunder upp till andraplatsen. Martin gick hårt från start och tog många placeringar i början av sin sträcka. I långbacken på det andra varvet passerade han även slutsegrarna Garphyttan och kunde växla till Gustav som 3:e 43 sekunder från täten. Gustav gick sedan ut stenhårt och var snabbt uppe på andra plats. På det andra varet passerade dock Garphyttan och avståndet fram till ledande Ulricehamn slutade krympa. Gustav gick i mål som 3:a vilket vi är väldigt nöjda med efter att alla åkare presterat riktiga topplopp. Vi får även gratulera Ulricehamn till silvret och Garphyttan till 3:e raka JSM-guldet i stafett, respekt!

/Martin

Skribent: Michael Lembke
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link