Hoppa till sidans innehåll

Gästblogg #1 Oskar

06 JUL 2020 15:07
  • Skapad: 06 JUL 2020 15:07

Börjar med att tacka Annika för förtroendet att få gästblogga på hemsidan.

Mitt namn är Oskar Ahnbrink och åkt i SIK så länge jag kan minnas. Till nästa säsong blir jag senior och har som mål att åka den nationella cupen men också testa krafterna i långloppen. Har aldrig bloggat tidigare men antar att det är ungefär en dagbok online där man samlar lite tankar, så kommer säkert blanda och ge när det gäller materialet. För att komma in i det startar jag med att summera veckan.

 

Måndagen var en lugn dag. Jag hade under helgen varit uppe i Mora för att flyttstäda det sista efter gymnasietiden. Med blandade känslor lämnade jag Vasaloppsmeckat för att förmodligen bara återvända den första söndagen i mars i framtiden. Måndagskvällen spenderades på Täby discgolfbana tillsammans med en tidigare Sumpan-åkare Johan Herbert. Brukar vara jämt emellan oss men denna dag gick han hem med 3-1 i rundor. Först till fem segrar är upplägget men priset/straffet är ännu inte bestämt…

 

Körde på tisdagen stakintervaller på cykelbanan mellan Täby kyrkby och runt Visinge station. La mig i rygg på Johan och hoppades på det bästa. Kändes helt okej med tanke på en tuff träningsvecka förra veckan. Lyckades också få med mig ett KOM som inte jag inte visste fanns, så det blev en rolig överraskning när jag laddade över klockans data till Strava. För er som inte är bekanta med Strava, är det ”träningsnarkomanernas” sociala medier. Där kan man laddar man upp träningspass och utmana varandra på så kallade segment. Även många elitidrottare från alla möjliga konditionsidrotter går att följa. Intressant och inspirerande!

 Strava

 

 

Blev tipsad av Olof Ekberg från NVSK till Stockholm rullskidklubbs tidsrace på Ebbadalsvägen som de arrangerar första torsdagen varje månad. Den här torsdagen var just en sådan torsdag. Kom ner till Huddinge tillslut efter att gps:en lett in mig på villovägar mitt i stan. Stängde av den i ren ilska och tog förnuftet till fånga och körde iväg på första bästa väg söderut. Körde den här träningstävlingen för två år sedan men utan någon större framgång. Tror jag rullade in på drygt 44 minuter. Idag var det dock bättre skjuts i kroppen. 41:47 blev tiden, på samma rullskidor som för två år sedan, dessutom med jobbig vind att ta sig an.

 

I helgen laddade jag för en ny tuffare period med träning. Avslutade med löpintervaller och styrka på söndagen. Körde 5x(70/20), 4x(90/30), 5x(70/20) på den relativt platta grusvägen mellan Enebyberg och Rösjön.

 

Framöver i sommar har jag inga större planer, inte bara för det rådande läget utan jag tycker att det är rätt bekvämt att vara hemma igen. Till hösten kommer det förhoppningsvis hända saker, något som i nuläget inte är helt spikat men förmodligen kommer vara lärorikt och givande.

 

Hörs // Oskar

Skribent: Oskar Ahnbrink
E-post: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link