Hoppa till sidans innehåll

FULLTRÄFFAR PÅ JSM

09 MAR 2017 07:06
Topprestationer av samtliga åkare gav medaljregn första dagen på JSM i Kalix.
  • Skapad: 09 MAR 2017 07:06

Masstarter i skejt på något så ovanligt som natursnö var tydligen någonting som passade våra åkare och vallateamet väldigt bra.

För det är verkligen inte ofta som samtliga åkare i truppen samtidigt presterar på max men det gjorde det verkligen denna dag.

Först ut var Eleonora i D.17-18 och även om inte Elo är någon startraket så var hon verkligen på och låg länge själv på en 7:e plats men blev mot slutet upphunnen och nedpetad till en 9:e plats vilket bara är att konstatera att det är Elos nya höga nivå.

D.17-18, 10 km (MF) (53 delt)
1. Frida Karlsson, Sollefteå, 32.00
2. Louise Lindström, Högbo, 32.31
3. Elvira Öberg, Hemmingsmark, 32.56
----
9. Eleonora Olsmats, SIK, 33.38

Därefter var det dags för vår trio i H.17-18 där Axel och Johan direkt var med i tätgruppen och när det väl skulle avgöras inne på stadion så drev Johan på stenhårt i den sista backen och såg ett tag ut att ha avgjort innan Axel kunde slugga sig ikapp och sedan avgöra på upploppet.
Därbakom gjorde Oskar den andre ett kanonrejs där han som det såg ut ganska lätt kunde följa sin klunga och glida in på sitt unga skidlivs, hittills, mest meriterande placering.

Har, av någon anledning, inte sett några resultatlistor från lagtävlingen ännu men tveklöst så segrade Sumpan i denna närmast före IFK Umeå så två guld och ett silver till gossarna !!!!!!

H.17-18, 15 km (MF) (75 delt)
1. Axel Aflodal, Sundbyberg, 42.16
2. Johan Herbert, Sundbyberg, 42.17
3. William Poromaa, Johannesberg, 42.24
----
23. Oskar Ahnbrink, SIK, 46.08

Sist ut av våra åkare var Oscar den förste som vi flera gånger noterat håller en riktigt bra nivå i skejt vilket han nu ännu en gång visade och plockade även han hem en riktigt meriterande placering.

H.19-20, 20 km (MF) (56 delt)
1. Eric Rosjö, Hallby, 57.09
2. Fredrik Andersson, Sollefteå, 57.10
3. Gustaf Berglund, Storvreta, 57.21
----
26. Oscar Bröte, SIK, 1.01.46

Vi bockar och bugar även för valla-/ledarteamet Henrik den förste Aflodal samt Henrik den andre Ahnbrink.

Lite övrigt runt rejsen:

En normal Stockholmsbana, inte en konstsnöpannkaka utan typ Ågesta/Ursvik, innehåller ungenfär 100 höjdmeter per mil, JSM-banorna 390 höjdmeter, dvs detta är på gott och ont i viss mån en annan sport än pannkaksstakning.

Det är verkligen oroväckande med det låga deltagarantalet och det är framförallt Norrlandsdistrikten ink Dalarna/Gästrikland/Värmland etc som tappat åkare så visst konstsnöbanor är bra och viktigt men det är inte där det stora problemet ligger för skidåkningen.

Samtliga våra åkare gott och väl inom gränsen 10% efter respektive klassegrare.

Vi gjorde frånsett Ebba Andersson ett riktigt svagt JVM, kanske det sämsta någonsin på killsidan så vi får hoppas att den lilla tappra skara som fortfarande håller på kan lyfta sig och som sagt Ebba Andersson är inte störst och starkast utan har bäst motor.....

Ingen kritik mot Hellner, Halfvarsson, Olsson men kanske inte världens bästa förebilder för våra junisar vad gäller viljan/intresset/förmågan att tävla, lite mer åk-/tävlingsglädje etc på Kalla, även skillnad på resultat....

Skribent: Jan Hasselgren
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link