Hoppa till sidans innehåll

DAX FÖR RULL-DM

05 OKT 2017 08:20
På söndag (8/10) är det då åter dags för en av barmarkssäsongens höjdpunkter, Rull-DM !!
  • Skapad: 05 OKT 2017 08:20

Rull-DM numera på sedvanligt sett i samband med Gålörullen brukar vara både spännande och skojiga tillställningar.

Tyvärr finns det inga lånerullisar i år vilket givetvis är ett aber vad gäller den sportsliga rättvisan samt att det håller en del åkare borta då dessa inte har surfhjul (2:or) eller inte har konkurrenskraftigt rull.
Reglementet för denna typ av rejs är ganska komiskt då det ungenfär lyder som "svarta hjul med en instansad 2:a"......lämnar en del utrymme för kreativitet..... på snö brukar det tänjas lite på sanningen uppåt när man försöker seeda sig i långloppen men på rullrejs med lånerull är det tvärtom för där vill man framstå som sämre för att få åka på egna trimmade saker...

Sedan kan man väl också tycka att det är ganska trist att det alltid handlar om flacka klassiska masstarter på DM och på de flesta andra rejs, varför inte skejt, varför inte klassiska intervallstarter, varför inte backrejs, sprintar etc ??

Men vi kan nog utgå från att de flesta som ställer upp på DM har ungenfärligt jämbördigt mtrl och att sportslig rättvisa kommer att skipas.

Om vi börjar med damklassen så lär den inte bli särdeles spännande vad gäller själva Gålörullen då urstarka Annika Löfström nog lär sopa hem den ganska överlägset men det blir tuffare vad gäller DM.
Rullklubben har två starka åkare i Helena Zingmark och Elin McCallan som blir svåra att rå på möjligen att XC Sthlms superveteran Ingela Gahne kan hänga på.
Sumpans damer är tyvärr pinsamt ointresserade, tur att vi har Daniela Profir som verkar bli ensam om att försvara vår ära.

I herrklassen är det som vanligt flera som lär göra upp om det hela. Vår superjunis, Axel Aflodal, tillhör definitivt favoriterna både vad gäller DM och hela rejset. De tuffaste konkurrenterna vad gäller DM-titeln lär bli regerande mästaren Johan Myhr, NVSK samt Jonas Böhlmark, NVSK, Claes Steimert, Mälarö samt Johan Ekberg, NVSK.
Bland åkarna som inte kör för DM-titeln kan Norbergs Ronny Wedin bli riktigt tuff att tampas med vad gäller segern.
Även här är tyvärr intresset bland Sumpans åkare märkvärdigt lågt, utöver Axel hittar vi bara Tommy Finell, Tomas Jelinek, Kenneth Nybohm, Jonas Karlsson samt 15-årige Gustav Karlsson i startlistan.

Det låga intresset kan synas märkligt då i princip alla Sumpans äldre åkare numera satsar på långlopp och för dessa är flacka rullrejs med masstart optimal träning. Se bara på de stora långloppsteamen som åker ett antal rullrejs.

I modern tid dvs från 2009 då det finns resultat på "skidresultat.se" har vi haft följande distriktsmästare på rullisar:

2009
Emma Jansson, NVSK
Niclas Eklöw, Sundbyberg
2010
Emma Jansson, Sundbyberg
Magnus Andersson, NVSK
2011
Sandra Knoll, Rullklubben
Anders Widegren, Mälarö
2012
Lisa Larsen, Sundbyberg
Peter Larsson, NVSK
2013
Emilia Lindstedt, Sundbyberg
Peter Larsson, NVSK
2014
Emilia Lindstedt, Sundbyberg
Anders Söderlund, NVSK
2015
Malin Börjesjö, Sundbyberg
Gustav Aflodal, Sundbyberg
2016
Linda Forsström, Rullklubben
Johan Myhr, NVSK

Skribent: Jan Hasselgren
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link