Hoppa till sidans innehåll

STAFETTDRAMATIK

12 MAR 2017 18:24
Jätteinsats av våra killar gav en fjärdeplats i stafetten !!
  • Uppdaterad: 12 MAR 2017 18:43

Ledarna hade plockat ut trio Axel, Oscar.B samt Johan till stafetten och valde att starta med Johan som gjorde en ny stark insats i Kalix då han växlade ut som tvåa, 10-talet sekunder efter ett toppat Garphyttan men först av lagen som hade med medaljerna att göra.

Axel hade placerats på andrasträckan och bombade ut från stadion i ett grymt tempo och var raskt uppe i ledning och växlade ut 10 sekunder närmast före Garphyttan och på tredje plats ytterligare några sekunder bakom var Åsarna.

Oscar.B hade då, som lagets enda äldre junis, fått förtroendet att köra slutsträckan och det var ett förtroende han förvaltade väldigt väl då han åkte klassiskt som aldrig förr och hängde bra med i den stentuffa konkurrensen på sträckan och kunde gå i mål som fyra cirka 17 sekunder från bronset och 40 sekunder från guldet.

H.17-20, 3x5 km (K) 37 lag
1. Åsarna, 41.30
2. Hudiksvall, 41.42
3. Hallby, 41.53
4. Sundbyberg, 42.10

Segrarlaget åkte utan fästvalla vilket tyvärr gav upphov till diskussioner efter målgång då det fanns synpunkter om att det hade skejtats.

Juryn kom dock fram till det något märkliga beslutet att laget tilldelades en varning men inga övriga åtgärder, känns kanske lite märkligt, antingen har man skejtat, vilket inte är tillåtet, eller också har man inte skejtat och då får man inga varningar etc.

Har givetvis inga synpunkter "från soffan" hurvida det har skejtats eller ej men helt klart är det viktigt att skidorna till exempel i likhet med simning vågar stävja regelbrott, finns flera simmare i 10-12 års klasserna som diskats för diverse regelbrott.....

Men sammanfattningsvis ett riktigt bra JSM av vår trupp som gav:

2 st individuella guld
1 st lagguld
1 st individuellt silver
1 st lagsilver
1 st individuellt brons
4 st individuella topp10-placeringar

Nu återstår det bara för dessa åkare att framöver få förutsättningar för och att klara av att ta det "lilla steget" till seniorklasserna.......

 

Skribent: Jan Hasselgren
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link