Hoppa till sidans innehåll

SOMMARSUMMERING

27 SEP 2016 20:21
Vad har då hänt under den period då det sägs "att skidåkaren skapas" ??
  • Skapad: 27 SEP 2016 20:21

Dags att se om man lyckas plita ned något även med en ny så kallad "plattform".....
Vad har då hänt under den period då det sägs "att skidåkaren skapas" ??
Ja, först och främst är det ju grymt spännande att vi, i alla fall i skrivandets stund, verkar få upp två åkare till seniorklassen.
Tyvärr har det ju visat sig vara väldigt svårt att få våra duktiga junisar att ta steget men nu hoppas och tror vi att Martin Herbert och Malin Börjesjö ska ta klivet.
Martin har haft en ganska seg och sjukdomsfylld sommar men har nu förhoppningsvis kommit igång igen så efter jul hoppas att Martin ska ha hittat tillbaka fullt ut.
Malin å andra sidan har radat upp rullskidframgångar, visserligen då i juniorklassen men till exempel en världscupseger för juniorer i Italien är ju inte illa !!
Bland junisarna så är det främst sistaårsjunisen Gustav Aflodal som varit aktiv med bland annat ett JSM-guld på rullisar ute på Gotland och en stark insats i Alliansloppet. Dessutom många plus för att Gustav är den enda som fixat Rikuspris i år, vilket känns lite oroväckande.
Även Axel Aflodal och Johan Herbert har tävlat lite rullisar och orientering.
Eleonora Olsmats har varit riktigt flitig och framförallt visat att hon klivit framåt med stora steg i löpningen vilket blir spännande att följa.
"StorOskar" dvs Oskar Bröte har inte visat sig mycket under sommarhalvåret så han känns ganska svårbedömd men ska bli väldigt spännande att se om han lyckas få upp sin klassiska åkning på samma nivå som skejten i vinter.
"LillOskar" dvs Oskar Ahnbrink är säsongens nykomling i gänget och har ett par löprejs i bältet samt att han visade på barmarkslägret att han är mogen för att ta steget upp i juniorklassen.
Tyvärr har Adam Östling kastat in handduken när det gäller sin skidsatsning, för stunden, är bäst att vi tillägger för vi fortsätter att hoppas i 30 år till på att Adam ska komma tillbaka i skidspåren.

Bland våra lite mer seniora förmågor känns det som om det är 3 insatser som verkligen sticker ut under sommaren och det är då först och främst 49-åriga Anna Svärdströms insats på Vätternrundan eller vad sägs om tiden 7.38 !!
Claes Theander levererade som vanligt på Sthlms Maran även om han var ganska missnöjd när han passerade mållinjen som 15:e svensk på 2.37.45 !!
Jenny Ramstedt visade sig vara precis så seg och uthållig som man kunde förvänta sig när hon bombade UltraVasan på 8.28.01 !!

Skribent: Jan Hasselgren
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link