Hoppa till sidans innehåll

Johan och Martin Herbert byter klubb

24 MAJ 2017 17:53
Johan och Martin Herbert väljer att etablera sig mer permanent i Mora.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2017 20:22

Våra åkare Johan och Martin Herbert har denna vecka meddelat att de har tagit ett svårt men genomtänkt beslut att byta klubb till IFK Mora. Som många av er säkert känner till har de under gymnasietiden bott och studerat i Mora. Johan går fortfarande kvar på skidgymnasiet där. För att på ett bra sätt få ihop skola, träning och vardag har de nu gemensamt bestämt sig att byta till Moras hemmaklubb.

 “Det kommer bli en bra miljö med mycket bra läger tillsammans med många duktiga skidåkare och bra service runt tävlingar” säger Martin.

Johan säger “Klubbytet kommer att innebära att jag får bra förutsättningar att utvecklas som skidåkare. Detta genom flera läger samt bra backning på tävlingar” Vidare säger han, “Det jag kommer att sakna mest med klubben är kompisgänget vi har varit på tävlingarna.”

Pappa Mats: "Det har varit ett svårt beslut att ta, men för oss som familj har detta känts som det bästa beslutet för våra söner och även vår dotter Anna som också byter till samma klubb. 

Vad kommer ni sakna från SIK?

“Det jag framförallt tar med mig är att jag fått flera bra vänner. Både bland dem som åker nu och några som slutat längs vägen. De större stafetterna som vi åkt bra på genom åren är ett av de bästa minnena” säger Martin. 

“Det jag kommer att sakna mest med klubben är kompisgänget vi har varit på tävlingarna” säger Johan.

"Att tappa två klubbkompisar, som förutom att vara härliga personligheter, även är riktigt duktiga idrottsmän känns tråkigt men är en del av idrottsvärlden" säger Paula Lembke, ordförande SIK. Vidare säger Paula "Med Johan och Martin tappar vi även fina förebilder för våra yngre åkare. Att killarna fortsätter att utvecklas i den miljö de önskar är viktigast av allt, utan den förutsättningen kommer ingen bli glad och utan glädje blir det ingen framgång. Deras framgång kommer även i fortsättningen vara delvis vår även om de har en annan färg på klubbtröjan. Bra människor önskar man alltid det bästa. ” fortsätter Paula  

Vi i klubben tackar Martin och Johan för härliga år tillsammans, det har varit fantastiskt att se er utveckling och vi önskar er ett stort lycka till. Vi kommer självklart att sakna er men ser fram emot att få utmana er i spåret till kommande säsong. 

Vid ev. frågor kontakta

Paula Lembke

Ordförande
0709 92 43 82
Skribent: Annika Svensson
Epost: This is a mailto link

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård ❋ Spårstatus


 Samarbetspartners:

Idre Fjäll

 

We & Sports


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:

Tjejskidan

 


SUNDBYBERGS KONSTSNÖSPÅR

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link