Barn & Ungdom - Sundbybergs IK - Skidor - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Barn & Ungdom


Träna-Tävla-Trivas
 
Har du Marcus Hellner, Charlotte Kalla eller kanske Petter Northug som stora idoler eller bara älskar att åka skidor är Sundbybergs IK skidklubben för dig. Vi är ett 30-tal ungdomar som tränar/tävlar på skidor och rullskidor året om och  ser gärna dig som klubbkompis i spåren kommande vinter.
 
Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!
 
Vi fortsätter upplägget från tidigare år med gruppindelningar med färgnamn utifrån träningsnivåer samt återkommande soppakvällar i syfte att öka sammanhållningen i ungdomsverksamheten. Nytt för i år är dock att vi utgår mer från ålder för gruppindelningen men att det är vi ledare som sedan bestämmer vilken grupp ni tränar med.

Även i år ställer vi krav på minst 30% deltagande på klubbens ungdomsträningar och uppfyllt ”föräldraansvar” för betalda tävlingsavgifter och subvention på läger och tävlingsresor.

Under soppakvällarna ungefär var tredje vecka turas några föräldrar om att laga soppa och mackor medan barnen kör ett lite kortare pass än vanligt (-19:15). Barnen duschar och byter om efter passet och bjuds därefter på varm soppa och mackor, snack och gemenskap. Även föräldrar är välkomna till soppan. Målet är att vi ska vara färdigätna till kl 20 för att alla ska kunna vara med. Instruktioner till föräldrar för soppakvällarna finns längre fram i häftet.

Grundregeln för indelning i de olika färggrupperna är baserad på födelseår  (”tävlingsklass” kommande vinter inom parentes):

2011-2008 vit/gul (H/D7-9)
2008-2005 grön (H/D10-12)
2005-2004 röd (H/D13-14)
2003- svart (H/D15-)

Vi ledare kan sen göra lite justeringar utifrån denna grundindelning men tränarna beslutar beroende på åkaren nivå, ambition och mognad. Målet med indelningarna är att ge varje barn den typ av träning som passar dem bäst och som de tycker är rolig och utmanande. Lite längre fram i häftet presenteras en modell för nivåindelningen som vi hoppas ska göra tankarna bakom våra träningsupplägg lite tydligare för er föräldrar.

På temat tydlighet har vi också ett Förväntansdokument, där vi dels definierar mål med verksamheten, dels listar vad vi som aktiva, ledare och föräldrar kan förvänta oss av varandra i samband med träning och tävling. Vi har där försökt lyfta fram några punkter som vi tycker är viktiga för en väl fungerande verksamhet i klubben.

Berätta gärna för oss ledare vad ni tycker fungerar bra och dåligt, så vi successivt kan förbättra verksamheten.

Med önskan om en rolig och givande skidsäsong,

Ledarna i SIK Skidor Ungdom - Marita, Cecilia, Annsofie, Åsa, Anna-Karin, Jakob, Henrik och Håkan.

 

För ytterligare information:

Läs mer om Sundbybergs IK Skidors Barn & Ungdomsverksamhet i informationshäfte.
 
Kontakta gärna våra ungdomsledare så hjälper de dig på ett bra sätt in i verksamheten..
 
Skidlek (6-9 år)
Annsofie Gyllbäck, This is a mailto link , 070-268 99 68
Grön (10-12 år)
Åsa Lundkvist, This is a mailto link ,  070-699 98 87
Röd / Svart (13-20 år)
Jakob Tholander, This is a mailto link , 070-482 12 51
Uppdaterad: 12 SEP 2017 22:17
Skribent: Michael Lembke
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
E-post: This is a mailto link