Träning höst och vinter 2017/2018 - Sundbybergs IK - Skidor - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Träning höst och vinter 2017/2018

2017-08-14 12:55
Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut tar vi i Senior-gänget ny fart igen och våra gemensamma träningar startar 30 augusti.
  • Uppdaterad: 2018-01-23 15:09

Under våren, fram till midsommar, har seniorgruppen haft gemensamma träningar onsdagar och lördagar, enligt träningsschemat på hemsidan. Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut tar vi ny fart igen och planen är två schemalagda träningar i veckan, onsdagar och lördagar – ”bas-blocket”, med start lördag 2 september. Därutöver, återigen, Facebook för spontana initiativ – alla aktivas engagemang uppmuntras! Vi inleder dock säsongen redan onsdag 30 autusti med en upptaktsträff i Ursvik.

Upptaktsträff, inkl. träning, 30 augusti

Tid: 18.00-20.00

Plats: Ursviks Motionsgård

För att "kicka igång" säsongen på allvar kör vi en upptaktsträff där vi först håller en gemensam träning på rullskidor i en timme för att sedan omlokalisera till vårt klubbrum i Motionsgården där vi bjuder på något att äta och dricka samtidigt som vi presenterar Seniors verksamhet för hösten och vintern. Förutom träningsplan går vi även igenom läger, tävlingar och andra aktiviteter, och vi hoppas självklart på god uppslutning! OBS! Meddela deltagande i upptaktsträffen till Martin Höglund så att vi kan planera för mat och dryck.

Informationsmaterial från upptaktsträffen;

SIK Skidor Senior upptaktsträff 2017.pptx

Video Oskar Svärd.mp4

 Träning september-december 2017

Nu sätter försäsongsträningen igång på allvar, och detta är ”bas-blocket” för seniorverksamhetens träningar hösten 2017;

  • Lördagar, med start 2 september

Tid: 10.00-12.00

Plats: Ursviks Motionsgård

Tränare: Martin Carlsson

Träning: Stavgång, älghufs, sprättande skidgång, det finns många varianter av barmarksträning med stavar, men bara en ”guru” – Martin Carlsson! Martin har kört stavgång på lördagar för seniorgruppen i många år och det är ett mycket uppskattat och populärt pass. Finns det en liten stig någonstans i Ursvik där man kan sprätta till och få upp pulsen så känner Martin till den.

  • Onsdagar, med start 6 september

Tid: 18.00-19.30 (vid inomhusträning i Motionsgården gäller 19.00-20.30)

Plats: Ursviks Motionsgård

Tränare: Martin Höglund

Träning: Seniorgruppens onsdagsträningar 2017/2018 genomförs som tidigare kommunicerats i samarbete med Optima Ski, med trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd i spetsen. Samarbetets format är att deltagare i Optimas Ski:s träningsgrupp i Stockholm tränar tillsammans med SIK Skidors seniorgrupp på onsdagar (i Optima Ski:s träningsgrupp ingår flera SIK-medlemmar). Träningspassen planeras av Optima Ski och leds på plats av SIK-medlemmen Martin Höglund (med även i Optima Ski Stockholm både förra året och i år). Se nedan för höstens träningsplaner.

6 september-1 november: Träningsplan för Optima Ski och Sumpan 1.pdf

8 november-17 januari: Träningsplan för Optima Ski och Sumpan 2 (180108).pdf

Träning januari-mars 2018

  • Onsdagar, med start 17 januari

Tid: 18.00-19.30

Plats: Ursvik eller Täby Konstsnöspår (givet självklart snöläget)

Tränare: Martin Höglund

Träning: Samarbetet med Optima Ski fortsätter när vi går in i skidsäsongen på riktigt, med fokus på intervaller på skidor. Det kan vara tufft att köra intervaller själv, därför gör vi det tillsammans på onsdagar! Vi hoppas att tävlingsserien Norrskidan fortsätter även denna säsong, då kommer det att vara seniorgruppens planerade onsdagsträning de veckor tävlingen går. Med nummerlapp på tenderar man pusha sig själv det där lilla extra…och ett intervallpass ska vi likväl köra, tävling eller inte. Är man ovan eller inte känner sig helt bekväm med att tävla är Norrskidan ett utmärkt tillfälle att ”träna på att tävla”, t.ex. startar man när man vill, inom ett förutbestämt tidsintervall. En detaljerad plan kommer att upprättas och varje veckas träningspass kommer även att kommuniceras på klubbens Facebook-sida senast dagen innan.

24 januari-28 februari: Träningsplan för Optima Ski och Sumpan 3.pdf

Skribent: Martin Höglund
Epost: Adressen Gömd

Externa länkar:

 Sundbybergs IK Skidor

 Köp & Sälj för medlemmar


Tävlingskalendern ❋ Skidresultat
Ursviks Motionsgård  Spårstatus


 Samarbetspartners:

 


Köp marinoullprodukter genom Ullmax så stödjer du Sundbyberg IK Skidor. Läs mer och handla... 


Våra arrangemeng:Konstsnöspåret:

 

Postadress:
Sundbybergs IK - Skidor
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
E-post: This is a mailto link